Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Cinc detinguts a Barcelona i Palma per estafar per internet

ACN Barcelona.-La policia espanyola ha desarticulat un grup criminal dedicat a la comissió d’estafes i blanqueig de capitals, i han detingut els cinc integrants, 4 a Palma i una Barcelona. […]

Avatar
Agències 13/08/2019

ACN Barcelona.-La policia espanyola ha desarticulat un grup criminal dedicat a la comissió d’estafes i blanqueig de capitals, i han detingut els cinc integrants, 4 a Palma i una Barcelona. Segons les investigacions, els detinguts adquirien i venien productes electrònics a través de diferents plataformes de compravenda a un preu inferior al de mercat, consumant l’estafa en els processos de devolució. Es calcula que l’import defraudat és de 500.000 euros però els agents han intervingut també 250.000 euros en bitcoins i nombrós material electrònic i informàtic.

La policia espanyola ha desarticulat un grup criminal dedicat a la comissió d’estafes i blanqueig de capitals, i han detingut els cinc integrants, 4 a Palma i una Barcelona. Segons les investigacions, els detinguts adquirien i venien productes electrònics a través de diferents plataformes de compravenda a un preu inferior al de mercat, consumant l’estafa en els processos de devolució. Es calcula que l’import defraudat és de 500.000 euros però els agents han intervingut també 250.000 euros en bitcoins i nombrós material electrònic i informàtic. La investigació va començar quan els agents van detectar la presència d’un grup criminal amb el principal integral resident a Marratxi (Mallorca), que es dedicava a estafar contínuament des de Mallorca i Barcelona. Els detinguts obtenien productes electrònics i després els posaven a la venda més barats. Sol·licitaven transferències i tenien una passarel·la de pagament online. Després en tramitaven les devolucions i consumaven l’estafa. En els registres a un domicili de Barcelona i dos de Marratxi es va intervenir molt material electrònic i informàtic que s’havia adquirit amb els beneficis de les estafes. Els agents també han intervingut uns 250.000 euros en bitcoins distribuïts en nombroses carteres virtuals i cases de canvi així com altres monedes virtuals. També es van trobar comptes online en plataformes de pagaments per un valor d’uns 20.000 euros, un vehicle finançat amb els diners defraudats i 12 comptes bancaris i 39 targetes.