Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

Ciments Molins adquireix el 100% de Calucem per 150 milions d’euros

ACN Barcelona.-Ciments Molins ha anunciat aquest dilluns l’adquisició del 100% de la companyia Calucem, amb seu a Mannheim (Alemanya) i una planta de producció a Pula (Croàcia), on hi té […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-Ciments Molins ha anunciat aquest dilluns l’adquisició del 100% de la companyia Calucem, amb seu a Mannheim (Alemanya) i una planta de producció a Pula (Croàcia), on hi té un port propi dins de les instal·lacions per subministrar els clients de més de 60 països d’arreu del món. Ciments Molins ha comprat l’empresa per 150 MEUR al Fons Ambienta SGR SpA, el major fons d’inversions sostenibles i un cop formalitzada l’operació es convertirà en el segon productor mundial de ciment d’aluminat de calci, segons ha informat l’empresa en un comunicat. El ciment d’aluminat de calci va ser el negoci amb el què l’empresa catalana va iniciar la seva activitat el 1928 a Sant Vicenç dels Horts.

Per la seva banda, Calucem té un segle de vida i està especialitzada en solucions per a diferents segments del mercat de la química de la construcció amb morters tècnics i autonivellants, additius i adhesius, canonades o material refractari, entre d’altres. Des de la seva planta de Croàcia, atén clients d’arreu el planeta a través d’una xarxa d’oficines de vendes i centres de distribució a Europa, als Estats Units i Àsia.”Aquest és un gran pas estratègic que ens permetrà crear una plataforma focalitzada en la innovació, la sostenibilitat i el creixement global per ampliar la nostra activitat en el sector de la química per a la construcció”, ha destacat el conseller delegat de Ciments Molins, Julio Rodríguez. Per la seva banda, el CEO de Calucem, Yuri Bouwhuis, ha subratllat que en els darrers anys la companyia ha mostrat un “gran creixement, incorporant nous productes i solucions més sostenibles”.Calucem té actualment 180 treballadors i factura uns 58 milions d’euros amb un Ebitda de 16 milions d’euros en els darrers dotze mesos. L’operació està prevista per al quart trimestre d’aquest any i està pendent de l’autorització de les autoritats reguladores en alguns països. Mentrestant, les dues companyies continuaran operant de forma independent.