Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Científics proposen unitats mòbils i autoritzar estudiants per vacunar de la covid-19 per no deixar “ningú enrere”

ACN Barcelona.-Experts de 17 organitzacions internacionals han publicat un document a la revista ‘Communications Medicine’, del grup de ‘Nature’, en què demanen una estratègia per incrementar la confiança en la […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Barcelona.-Experts de 17 organitzacions internacionals han publicat un document a la revista ‘Communications Medicine’, del grup de ‘Nature’, en què demanen una estratègia per incrementar la confiança en la vacunació de la covid-19 a l’estat espanyol, que inclogui els col·lectius en risc d’exclusió i assegurar que “ningú queda enrere”. Els autors del treball, liderat per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal), insten les autoritats a millorar la informació i a ampliar els serveis de vacunació, per exemple amb unitats mòbils en zones més desafavorides. També indiquen que s’haurien de destinar més professionals a la campanya i proposen autoritzar altres perfils per vacunar, com estudiants de medicina i infermeria o veterinaris.

Jeffrey V. Lazarus, autor principal de la publicació i investigador d’ISGlobal, adverteix que la campanya de vacunació es veu afectada per les notícies enganyoses, fet que “dificulta que es pugui vacunar la població, sobretot els col·lectius més marginals”. Les notícies falses es barregen amb la informació rigorosa i dificulten la capacitat del públic per distingir entre unes i altres. Per això demanen accions per combatre la desinformació. Han participat en el text societats científiques, hospitals, universitats i organitzacions dedicades a la salut pública, la immunologia i la lluita contra la desinformació en salut.