Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Christopher Maltman, Iréne Theorin, Mark Padmore i Albert Guinovart, plats forts del Life Victoria 2021

ACN Barcelona.-Christopher Maltman, Mark Padmore, Sarah Connolly, Anne Schwanewilms i Albert Guinovart són alguns dels noms destacats d’aquesta edició del Life Victoria 2021. Un festival que arrencarà el 27 de […]

Avatar
Agències 23/07/2021

ACN Barcelona.-Christopher Maltman, Mark Padmore, Sarah Connolly, Anne Schwanewilms i Albert Guinovart són alguns dels noms destacats d’aquesta edició del Life Victoria 2021. Un festival que arrencarà el 27 de setembre amb el concert ‘Winterreise’ amb la mezzosoprano Fleur Barron i el pianista Julius Drake al Recinte Modernista de Sant Pau. Marc Busquets, director artístic del Life Victoria, ha explicat que enguany hi ha dues novetats. Per una banda, aquest any el certamen inaugura una nova línia i és la gira per diferents ciutats espanyoles de la producció escènica ‘Winterreise’ firmada per Rafael R. Villalobos. Per altra, s’oferirà per primera vegada un concert de Lied simfònic que significarà el retorn d’Iréne Theorin al festival amb l’OSVA.

Busquets ha desgranat a la roda de premsa de presentació els noms destacats d’aquesta edició del festival que arrencarà el 27 de setembre amb el concert ‘Winterreise’ amb la mezzosoprano Fleur Barron i el pianista Julius Drake. Es continuarà el viatge iniciat l’any passat amb La invitació al viatge, en referència a la cançó de Duparc, amb Els viatges de l’ànima, la línia temàtica d’enguany. Busquets ha remarcat la presència de ‘Winterreise’ al certamen en aquest concert inaugural, però també serà interpretat pel tenor Mark Padmore, amb James Baillieu al piano (Sant Pau, 9 de novembre). Ilker Arcayürek oferirà ‘Die schöne Müllerin’ (Sant Pau, 8 de novembre), i Jan Petryka abordarà ‘Schwanengesang’ (Sant Pau, 10 de novembre). El ‘Dichterliebe’ de Schumann tindrà també força protagonisme en l’edició. Per una banda, Stéphane Degout i Simon Lepper l’interpretaran al Palau de la Música Catalana (20 de desembre) en un programa al voltant del poeta Heinrich Heine. Per la seva banda, Albert Guinovart oferirà la seva nova interpretació de ‘Dichterliebe’, en una estrena absoluta que tindrà lloc al Life Victoria i a càrrec de Roger Padullés amb el propi compositor al piano i en diàleg amb el cicle de Schumann (Sant Pau, 1 d’octubre).Altres noms d’aquesta edició són la mezzosoprano Sarah Connolly, Anne Schwanewilms, el baríton anglès Christopher Maltman, el baríton italià Mattia Olivieri, Carolyn Sampson i Marina Viotti.Segueix en aquesta edició la línia Life Piano iniciada l’any passat amb dos recitals de piano: un amb Albert Guinovart com a preludi a l’estrena del seu ‘Dichterliebe’ (Sant Pau, 1 d’octubre) i un altre amb Marta Puig, que comptarà també amb Federico Picotti al violí (Sant Pau, 23 d’octubre).NovetatsCom ha remarcat Busquets enguany el festival ofereix dues novetats. En primer lloc, la gira per diferents capitals espanyoles de la producció escènica de ‘Winterreise’ firmada per Rafael R. Villalobos amb Xavier Sabata i Francisco Poyato, que es va estrenar a Barcelona el passat març dins del Primavera Life. La gira portarà aquest espectacle als CaixaForum de Saragossa (17 d’octubre), Madrid (19 d’octubre), Sevilla (24 d’octubre) i Palma de Mallorca (26 d’octubre).I en segon lloc, la incorporació del Lied simfònic a la programació del Festival amb el retorn d’Iréne Theorin junt amb l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles (OSVA), dirigida per Pedro Pardo, en un concert que se celebrarà el 20 de novembre. Per altra banda, s’oferiran dues tandes de masterclasses al Museu de la Música de Barcelona: les primeres amb Iréne Theorin (22, 23 i 24 de novembre) i unes altres amb Stéphane Degout i Simon Lepper (21, 22 i 23 de desembre).