Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

CGT convoca vaga per Cap d’Any als teatres del Grup Balañá per les condicions laborals de la plantilla

ACN Barcelona.-El sindicat CGT ha convocat vaga als teatres del Grup Balañá per al 31 de desembre i l’1 de gener. A través d’una piulada a Twitter la formació de […]

Avatar
Agències 28/12/2019

ACN Barcelona.-El sindicat CGT ha convocat vaga als teatres del Grup Balañá per al 31 de desembre i l’1 de gener. A través d’una piulada a Twitter la formació de defensa dels drets dels treballadors ha afirmat que crida a l’aturada per “incompliment de les mínimes condicions legals i normatives vigents”. A més ha subratllat que la “major patronal de teatres” de Barcelona “ja va ser sentenciada per vulneració de drets fonamentals”. La CGT ha detallat en un comunicat que les causes de la vaga són l’existència de contractes laborals “fets en frau de llei” per haver-se atorgat sota la modalitat de fixos discontinus en comptes de fixos i la “vulneració dels salaris mínims i condicions de treball establertes en el vigent Conveni de locals d’espectacles públics de Catalunya”. A banda, el sindicat denuncia que Grup Balañá ha contractat personal extern per suplir el que faci vaga.

“Davant aquesta situació, sens dubte il·legal, el sindicat convocant ha formulat una denúncia davant la Inspecció de Treball perquè posi els mitjans suficients a fi d’evitar aquesta vulneració del dret de vaga”, ha avisat la CGT. Com a últim recurs, el Departament de Treball ha convocat el proper 30 de desembre un acte mediació entre les parts a la delegació del carrer d’Albareda de Barcelona per intentar arribar a una solució al conflicte.