Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

Cessaments a Renfe i Adif pel disseny de 31 trens que no passen pels túnels

ACN Barcelona – Renfe i Adif han cessat respectivament el gerent d’Àrea de Gestió de Material de Renfe viatgers i el titular del Departament d’Inspecció i Tecnologia de via (aquest […]

Agències 06/02/2023

ACN Barcelona – Renfe i Adif han cessat respectivament el gerent d’Àrea de Gestió de Material de Renfe viatgers i el titular del Departament d’Inspecció i Tecnologia de via (aquest de forma provisional) després que hagi transcendit un error en el disseny de 31 trens per a Cantàbria i Astúries massa amples com per passar pels túnels. El president de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, demanava divendres cessaments dels responsables del “nyap”, així com una data concreta per a l’entrega de trens viables. El Ministeri de Transports recollia el guant l’endemà, i en boca de la ministra, Raquel Sánchez, anunciava “cessaments imminents”. Uns cessaments que s’han anunciat avui tant a Renfe com a Adif.

En el cas de Renfe, el cessat era gerent d’Àrea de Gestió de Material de Renfe Viatgers en el moment de la gestació del projecte.