Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Cesk Freixas, sessions de DJ, gralles i flamenc contemporani, reclams d’un Sitgestiu 2021 que vol seduir el públic jove

ACN Sitges.-El Sitgestiu Cultural fa un pas més en la transformació iniciada l’any passat. Si l’esclat de la covid va dur els Museus de Sitges a reformular el tradicional programa […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Sitges.-El Sitgestiu Cultural fa un pas més en la transformació iniciada l’any passat. Si l’esclat de la covid va dur els Museus de Sitges a reformular el tradicional programa estival i ampliar el ventall de propostes, ara l’organització es proposa seduir el públic jove. Així, aquest cop ofereix un concert de Cesk Freixas, un espectacle de versions amb gralla amb els grups Canya d’Or i Gaiteros ElCiego, una sessió de DJ a la Fundació Stämpfli i un xou de flamenc contemporani. “Busquem nous estils artístics per estabilitzar un nou públic que, alhora, es converteixi en prescriptor dels museus”, ha destacat aquest dimarts el regidor de Cultura, Xavier Salmerón. La poesia i la divulgació completen una programació que engloba una vintena de propostes.

“L’any passat vam començar una línia evolutiva forçada per la pandèmia i volem continuar-la”, ha detallat el gerent en funcions de Museus de Sitges, Pere Izquierdo, tot ressaltant que el patrimoni local “necessita explorar nous camins per arribar a gent més diversa”. “Volem ser la casa de tothom qui estima l’art”, ha insistit.La programació del Sitgestiu Cultural estarà centrada en activitats a l’aire lliure per minimitzar el risc de contagi de la covid, i aquest cop l’aforament estarà acotat al 70%. Com l’any passat, el Racó de la Calma tornarà a ser l’escenari de bona part de les propostes, si bé també hi haurà activitats al Cau Ferrat, el Maricel, el Miramar, la Fundació Stämpfli, Can Falç i el Casino Prado.En el cas de l’oferta musical, arrencarà el 14 de juliol i s’allargarà fins el setembre. El cantautor Cesk Freixas donarà el tret de sortida a una programació que continuarà el dia 21 amb el concert de gralles. A finals de juliol serà el torn de l’espectacle de flamenc amb Neo, mentre el 4 d’agost actuarà Nótt Quartet i el dia 11 s’oferirà un Recital de Cant amb un tast de cançó, òpera i sarsuela.Tot i les innovacions, també hi haurà els formats més tradicionals del Sitgestiu, amb el concert d’Òpera de butxaca que el 13 d’agost posarà en escena ‘Carmen’, de Bizet, mentre que el dia 20 estarà dedicat al Jazz i la Festa Major amb el grup sitgetà Retrio. L’oferta musical es complementarà el 27 d’agost amb la sessió de la DJ Art&Sound, de Núria Scarp, mentre el 3 de setembre serà el torn d’Òpera clàssics.Música a banda, el Sitgestiu ofereix enguany sis activitats immersives. Les novetats principals seran una nit d’astronomia dedicada al mar -10 d’agost- i una visita al conjunt museístic titulada ‘Els Humors de Marycel o les emocions humanes en la història del conjunt de Maricel’ -31 d’agost-. Altres propostes destacades són una visita especial al Centre d’Interpretació de la Malvasia i un recorregut pels interiors del Palau i Museu Maricel les nits de lluna plena.En paral·lel a aquestes activitats, també s’han programat diverses propostes familiars, com un taller entorn la pesca o una petita introducció als instruments de Festa Major. L’oferta fins l’octubre l’arrodoneixen les diferents exposicions vigents als museus i sales de Sitges: ‘Miquel Villà, la pintura sense atzar’ i ‘Hermen Anglada-Camarasa. Els anys de París’ -les dues al Museu de Maricel-, ‘ La Cubana 40 +1 anys: un viatge “del no res” fins al 2021’ -al Miramar-Centre Cultural- i ‘Gattapardiana’ -a Can Falç de Mar-.