Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Cervera retreu a Campuzano les crítiques a l’anterior equip de la conselleria i li diu que no ha aportat “cap novetat”

ACN Barcelona – L’exconsellera de Drets Socials Violant Cervera ha carregat contra el seu successor en el càrrec, Carles Campuzano, per haver “basat la seva intervenció a criticar l’anterior equip” […]

Agències 04/12/2022

ACN Barcelona – L’exconsellera de Drets Socials Violant Cervera ha carregat contra el seu successor en el càrrec, Carles Campuzano, per haver “basat la seva intervenció a criticar l’anterior equip” durant la compareixença que va fer al Parlament per explicar les línies mestres del Departament sota la seva batuta. Segons Cervera, “cap de les mesures plantejades” per Campuzano “és una novetat”: “Totes estan anunciades, programades i treballades”, ha criticat.

En una sèrie de missatges a Twitter, ha assegurat que l’acord per al pagament de la factura elèctrica a les persones en situació de pobresa energètica –que el conseller va anunciar en comissió–  feia mesos que s’estava treballant. “Estava a punt per signar un acord”, ha afirmat l’extitular de la conselleria, que ha assenyalat que el 2021 “també hi eren les diputacions” en aquest pacte.

A banda d’aquest anunci que va fer Campuzano, Cervera també ha replicat que sota la el seu lideratge es va ampliar l’increment de tarifes del sector de la gent gran també a infants, discapacitats, persones amb VIH i amb problemes de salut mental, i que l’acord es va enviar al sector durant el mes de juliol “i no es va materialitzar abans per raons que l’honorable conseller coneix bé”. Pel que fa als sobrecostos provocats per la pandèmia de covid-19, ha defensat que el pagament ja estava previst a l’anterior legislatura però que no s’hi van preveure totes les actuacions “i hi ha hagut dificultats en el pagament”.

A més, ha recordat que ella mai no va criticar el seu antecessor “tot i haver fet front a una situació de desordre i a un Departament molt infradotat”. Ha reconegut que Drets Socials té “reptes ingents i un context de grans dificultats” i ha fet una crida a “treballar molt i planificar millor en benefici dels més vulnerables, en lloc de dedicar-se a fer d’oposició”.