Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

Cervera es reuneix amb la Taula d’Emergència Social per abordar l’atenció sociosanitària

ACN Barcelona – El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha convocat aquest matí la Taula d’Emergència Social per abordar el model d’atenció sociosanitària amb la consellera de Drets Socials, Violant […]

Agències 19/05/2022

ACN Barcelona – El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha convocat aquest matí la Taula d’Emergència Social per abordar el model d’atenció sociosanitària amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i amb la intenció de fer una anàlisi que anés més enllà de l’emergència sanitària. En el transcurs de la reunió s’ha explicat el projecte de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària, que ha acabat el període de consulta pública amb 296 respostes i 69 propostes. El segon punt que s’ha tractat ha estat la solitud com a problema emergent, a partir d’una ponència a càrrec d’Amics de la Gent Gran.

En el transcurs de la reunió, la directora general d’Autonomia Personal i Discapacitats del Departament de Drets Socials, Montserrat Vilella, i la directora general de Planificació en Salut del Departament de Salut, Aina Plaza, han explicat el projecte de l’Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària, un nou òrgan que està impulsant el Govern per aconseguir que les persones vulnerables -gent gran, persones amb malalties mentals, famílies amb pocs recursos- puguin gestionar totes les prestacions que reben a través d’un mateix interlocutor.

El passat 8 de febrer, el Govern en va aprovar la memòria preliminar del projecte de llei i s’ha dut a terme una consulta pública que ha obtingut 296 respostes i 69 propostes.

El segon punt que s’ha tractat ha estat la solitud com a problema emergent, a partir d’una ponència a càrrec d’Amics de la Gent Gran. S’ha explicat que la solitud va molt més enllà de sentir-se sol, que té un impacte molt perjudicial sobre la salut de les persones i que és una realitat que podria solucionar-se.