Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Cervera diu que farà una “revisió i actualització” dels plans de Drets Socials per adaptar-los a la situació actual

ACN Barcelona.-La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, diu que el departament farà una “revisió i actualització” dels plans actuals per adaptar-los a l’escenari post pandèmia. Ho ha explicat en […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, diu que el departament farà una “revisió i actualització” dels plans actuals per adaptar-los a l’escenari post pandèmia. Ho ha explicat en el marc de la seva primera visita institucional al Casal dels Infants, on ha posat en valor “la feina ingent” que ha realitzat el sector durant el darrer any. “Hem de cuidar els nens i els joves, no només des d’una vessant educativa, sinó també des d’una vessant emocional, moltes famílies ho necessiten”, ha apuntat. En la mateixa línia, s’ha expressat la directora general del Casal dels Infants, Rosa Balaguer, que ha avisat d’un augment de la desigualtat social, recordant que moltes famílies es troben en una situació “molt precària”.

De fet, Cervera ha triat el Casal dels Infants per a conèixer de primera mà la tasca d’acció social que du a terme l’entitat amb infants, joves i les seves famílies des del barri del Raval de Barcelona. Així, ha subratllat la importància de la institució, que porta “més de 30 anys” en actiu i que ha acabat convertint-se en una de les vàlues “més grans de la societat”. “Compleix tots els estàndards i compta amb un important teixit de voluntariat”, ha recordat.En aquest sentit, ha insistit en la importància de la feina que s’ha fet des del tercer sector, on els professionals han aguantat una situació “molt complexa” derivada de la covid-19. Tot i això s’ha mostrat “satisfeta” de veure en primera persona que els infants i joves continuen amb la mateixa “vitalitat de sempre” i ha remarcat que cal “preservar el model”.Un model que considera que ha de comptar amb una mirada “ample” que permeti crear facilitar una harmonia entre el sector públic i el social. “Volem que sigui la quarta pota del benestar”, ha afirmat. Una feina, que considera que s’ha de fer tenint en compte les “diverses realitats” del país, ja que la “proximitat” beneficia als serveis socials.La consellera ha realitzat la visita acompanyada de la presidenta del Casal del Infants, Roser Rosell; la directora general, Rosa Balaguer, i el director de relacions ciutadanes de l’entitat, Enric Canet. Balaguer s’ha mostrat contenta pel reconeixement a les entitats que estan “a la trinxera” i ha instat al Govern a seguir treballant de forma conjunta.