Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Centenars d’interins celebren una marxa lenta a Barcelona per reclamar que se’ls ofereixi un contracte fix

ACN Barcelona.-Centenars d’interins contractats per la Generalitat han celebrat aquest diumenge una marxa lenta per reclamar a l’administració que compleixi amb les directrius marcades pel Tribunal de Justícia de la […]

Avatar
Agències 31/01/2021

ACN Barcelona.-Centenars d’interins contractats per la Generalitat han celebrat aquest diumenge una marxa lenta per reclamar a l’administració que compleixi amb les directrius marcades pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) i els ofereixi un contracte fix per frenar la situació “d’abús” que pateixen. L’acte de protesta, que ha aplegat més de dos-cents vehicles segons l’organització, ha arrencat a la Plaça Espanya i ha acabat davant l’estació de França, on representants de la Plataforma d’Interins de Catalunya (PIC) han llegit un manifest reivindicant la seva tasca i manifestant la seva preocupació. “Quan el treball temporal s’eternitza en el temps, es converteix en precari”, ha apuntat la portaveu de la PIC, Elisabet Ramos.

La caravana de cotxes ha iniciat la seva marxa a les onze del matí i ha seguit un recorregut per les principals vies del centre de Barcelona. Sota el lema de ‘Fijeza ya’, els interins s’han manifestat a favor de la fixesa del personal temporal de les administracions públiques i ha exigit la paralització de tots els processos selectius oberts de les places que estan ocupades per aquest personal.La protesta, que també s’ha repetit a altres capitals de l’Estat, ha estat convocada per la Plataforma Estatal de Temporals Públic en Frau de Ley (#MI15F). En concret, ha tingut lloc a un total de 26 ciutats i 15 comunitats autònomes. Segons els organitzadors, vora 2.000 interins han participat les concentracions que s’han celebrat al conjunt de l’Estat.Una “agonia” indescriptiblePels treballadors de l’administració presents a la manifestació, la seva situació laboral és “una agonia indescriptible”. Així ho definia la portaveu de la PIC, Elisabet Ramos, que acumula vint anys al Departament d’Educació de la Generalitat com a treballadora temporal. “Inicialment entres amb la idea que et prepararàs unes oposicions per acabar-les aprovant, però han anat arribant les diferents crisis i no es convoquen places”, es queixa.En la mateixa línia s’expressava un educador social de la DGAIA de 54 anys, Arnau Mateu, que porta 22 anys sota un contracte temporal. “Després de molts anys demostrant la nostra vàlua, no volem preocupar-nos per haver de passar unes oposicions i viure amb la por d’acabar a l’atur”, expressa. “Si acabem perdent la feina en unes oposicions, serà molt complicat tornar-nos a col·locar, perquè amb la nostra edat ja estarem fora del mercat laboral”, afegeix.Segons les diferents veus consultades per l’ACN, la fixesa és la millor manera de protegir els treballadors i, alhora, evitar sancions de la Unió Europea. Segons els càlculs de la mateixa PIC, la Generalitat s’exposa a una penalització propera als 5.200 MEUR si incompleix la sentència del TJUE.Malestar amb el conseller PuigneróLa Plataforma d’Interins de Catalunya també ha aprofitat la concentració per carregar contra l’actual conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, Jordi Puigneró, a qui acusen d’oblidar “un dels seus principis bàsics d’actuació com és el de la consecució de l’interès general”. “Ha mostrat completa indolència en aclarir quants treballadors interins i personal temporal fix es troba en situació d’abús a Catalunya”, ha apuntat la plataforma en un comunicat. Per altra banda, la PIC lamenta que la Generalitat “hagi continuat amb la seva política de convocatòries d’oferta pública, contravenint així la darrera sentència del TJUE, que sentenciava que els processos selectius oberts no són ni una sanció ni una solució a l’abús de la temporalitat”.En aquest sentit, demana que el pròxim Govern “mostri més empatia i respecte” cap al personal interí i temporal i faci “una aposta decidida” per complir la normativa europea en matèria de protecció laboral.