Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Centenars de nens i nenes demostren que el Carnaval de Solsona té el planter assegurat

ACN Solsona.-En el seu 50è aniversari, el Carnaval de Solsona té el planter assegurat. Centenars de nens i nenes no s’han volgut perdre la festa dels menuts i, com fan […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Solsona.-En el seu 50è aniversari, el Carnaval de Solsona té el planter assegurat. Centenars de nens i nenes no s’han volgut perdre la festa dels menuts i, com fan els grans, han rebut al rei Carnestoltes entre la disbauxa, han ballat al ritme de la imatgeria i han penjat el ruc petit, al costat del dels grans, al campanar. Tampoc han faltat les reivindicacions del territori al sermó, entre les quals “una escola més gran” per Lladurs o més consciència “contra el canvi climàtic”. A la tarda la festa continuarà amb el concurs de disfresses i el correfoc infantil.

Al volts de les 11 del matí el rei Carnestoltes ha arribat a Solsona on centenars de nens i nenes l’esperaven per començar la festa. Entre confetis, acompanyat dels gegants i al ritme de l’orquestra Patinfajàs, el rei ha arribat a la Plaça Major on han començat els ballets i les sorpreses. A les tradicionals danses dels gegants i la imatgeria, i amb l’absència, per primera vegada, de les contradanses, aquest any s’hi ha afegit l’Espedrera, la serp estrenada el Carnaval dels adults de 2019. També s’ha “coronat” al Xut petit, homòleg del mussol dels grans, que a diferència del seu antecessor encara no duia la corona.Un sermó reivindicatiuRepresentants dels centres escolars de la comarca han volgut repassar els esdeveniments viscuts al territori des del darrer Carnaval i fer algunes reivindicacions. Els infants han exigit una escola més gran per Lladurs, solucions als problemes de despreniments en algunes vies o que es faci cas als veïns de Llanera que volen seguir pertanyent a Llobera i no a Torà. Tampoc han oblidat els danys que ha causat el Gloria en alguns municipis com Navès o Ardèvol, i han apel·lat a la necessitat de conscienciar-se davant de l’emergència climàtica.La penjada del rucAcabades les danses, la penjada del Ruc ha posat el colofó als actes del matí. Sota el campanar de la Torre de les Hores i amb els menuts entonant la cançó ‘A Solsona, bona gent’, s’ha penjat l’animal al costat del dels grans.Dimecres la despenjadaEl Carnaval infantil seguirà aquesta tarda amb el concurs de disfresses i el correfoc. Dimecres arribarà el punt final de la festa quan, primer els petits i, després els grans, tornaran a baixar el ruc de la Torre de les Hores.