Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Cellnex compra el 100% de l’operadora portuguesa NOS Towering per 550 MEUR

ACN Barcelona.-La multinacional Cellnex ha anunciat la compra de l’operadora portuguesa NOS Towering per 550 MEUR, segons ha informat aquest dimarts la companyia en un fet rellevant a la Comissió […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La multinacional Cellnex ha anunciat la compra de l’operadora portuguesa NOS Towering per 550 MEUR, segons ha informat aquest dimarts la companyia en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). L’operació suposarà una inversió inicial de 375 milions d’euros, aproximadament, corresponents al valor de l’empresa i s’ha compromès a fer una inversió de fins als 175 milions d’euros per ampliar el perímetre fins a 400 nous emplaçaments i altres iniciatives acordades en els propers sis anys. L’operació, que es finançarà amb recursos propis de Cellnex, suposa el traspàs de prop de 2.000 torres de telecomunicacions i antenes en edificis, de les quals el 40% es troben en zones urbanes i el 60% en zones rurals.

En el marc de l’acord –subjecte a les autoritzacions reguladores i administratives habituals-, les dues empreses han signat un acord segons el qual NOS continuarà utilitzant els emplaçaments de Cellnex per un període de 15 anys extensibles a successives pròrrogues de 15 anys. Un cop completada la integració d’aquests actius i el desplegament dels nous emplaçaments s’estima que l’EBITDA addicional generat per Cellnex arribi als 50 MEUR. La multinacional catalana considera que amb aquesta operació les vendes futures contractades de Cellnex creixin en 2.000 MEUR fins a totalitzar 46.000 MEUR.