Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Cellnex arriba a un acord per comprar les torres de telecomunicacions del grup Hutchinson a Europa per 10.000 MEUR

ACN Barcelona.-Cellnex ha arribat a un acord per adquirir les prop de 24.600 torres de telecomunicacions que l’empresa asiàtica Hutchinson té a Dinamarca, Àustria, Irlanda, Itàlia, Regne Unit i Suècia. […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-Cellnex ha arribat a un acord per adquirir les prop de 24.600 torres de telecomunicacions que l’empresa asiàtica Hutchinson té a Dinamarca, Àustria, Irlanda, Itàlia, Regne Unit i Suècia. Segons ha informat l’empresa aquest dijous a través d’un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), l’acord contempla una inversió inicial d’uns 10.000 MEUR, dels quals 8.600 es pagaran en efectiu i la resta en noves accions de Cellnex. Així, està previst que Hutchinson posseeixi vora el 5% del capital social de Cellnex un cop es completi l’operació. Per altra banda, el grup dirigit per Tobías Martínez s’ha compromès a invertir 1.400 MEUR fins al 2030 per desplegar 5.250 noves torres i promoure iniciatives addicionals.

L’acord està estructurat en sis transaccions separades –una per a cada país- i Cellnex confia que podrà finançar l’operació a través d’efectiu disponible i “altres instruments de liquiditat”. En aquest sentit, cal recordar que l’empresa va tancar la setmana passada la col·locació de 1.500 MEUR en bons convertibles amb venciment el 2031.Segons el comunicat remès a la CNMV, s’espera que l’operació generi un benefici brut d’explotació (ebitda) anual d’aproximadament 970 MEUR i un flux de caixa recurrent apalancat de 620 MEUR un cop s’hagin completat la instal·lació dels nous emplaçaments. D’aquesta manera, Cellnex fa un nou pas per reforçar la seva posició a Europa i confirma un acord que ja s’estava negociant. De fet, i segons va destacar la mateixa empresa en un comunicat la setmana passada, les converses entre les dues parts ja estaven “avançades”, tot i que les xifres de la transacció encara es desconeixien.