Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Cellers Torres elabora el primer vi amb la varietat ancestral Moneu, recuperada recentment al Penedès

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Cellers Torres treu al mercat aquest mes de maig el primer vi elaborat amb Moneu, una varietat d’èpoques anteriors a la Fil·loxera i que havia […]

Avatar
Agències 12/05/2021

ACN Santa Margarida i els Monjos.-Cellers Torres treu al mercat aquest mes de maig el primer vi elaborat amb Moneu, una varietat d’èpoques anteriors a la Fil·loxera i que havia desaparegut dels conreus. Ara fa cinc anys, Torres va empeltar els primers ceps al Penedès i ha estat amb la darrera verema quan n’ha sortit el primer vi comercialitzable. S’ha utilitzat per produir les ampolles del nou Clos Ancestral 2019, que també combina Ull de Llebre i Garnatxa. El director general de la firma, Miquel Torres Maczassek, recorda que fa 30 anys que treballen en la recuperació de varietats ancestrals i celebra poder vendre els primers vins negres. Assegura que la intenció és situar aquestes varietats de vinya antigues com a “essència” dels vins del futur de la companyia.