Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Celaá relativitza el suport majoritari dels catalans al referèndum que mostra el CEO i aposta per fer “pedagogia”

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha relativitzat aquest divendres el resultat del CEO que apunta que un 78,7% dels catalans estan molt o bastant d’acord amb un […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Madrid.-La portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha relativitzat aquest divendres el resultat del CEO que apunta que un 78,7% dels catalans estan molt o bastant d’acord amb un referèndum per decidir el futur polític, i ha apostat per fer “pedagogia”. Segons Celaá, “més enllà d’enquestes, el referèndum no és un dret, no està contemplat a la Constitució i és un procediment binari que no arregla la complexitat de les societats”. “Aquesta és una qüestió de pedagogia”, ha dit abans de recordar que el Brexit ha portat el Regne Unit a “tres anys sense haver pogut donar el pas en un empat intern infinit”.

“Per això ni la Constitució ni la legislació nacional ni internacional contemplen l’autodeterminació com a dret”, ha dit abans d’assegurar que “en les successives consultes que han tingut Catalunya sempre ha sortit que no vol la independència”. “El referèndum divideix i no cohesiona”, ha dit, “i la política ha de donar solucions, no problemes”.