Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Celaá diu que reobrir les escoles no depèn d’Educació i que ho faran quan Sanitat digui que “es donen les condicions”

ACN Madrid.-La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha afirmat que reobrir les escoles no depèn d’Educació sinó del ministeri de Sanitat i que ho faran “molt gustosament” quan […]

Avatar
Agències 15/04/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Educació i Formació Professional, Isabel Celaá, ha afirmat que reobrir les escoles no depèn d’Educació sinó del ministeri de Sanitat i que ho faran “molt gustosament” quan es donin les condicions. “En el moment en que Sanitat ens informi que existeixen les condicions”, ha sentenciat. Celaá ha respost així a una pregunta de la diputada del PP Sandra Moneo en que la popular li ha dit que podia “pressionar” el ministre de Sanitat, Salvador Illa, per prendre les mesures sanitàries que permetessin obrir les escoles. Celaá li ha respost que si considera que “pressionar” Illa pot portar a una solució, estava “enterament equivocada” i l’ha acusat de fer una intervenció marcada per la “irresponsabilitat”.

Celaá ha afirmat estar preocupada per la bretxa digital que hi ha i que dificulta el seguiment de les classes a distància però ha afegit que aquesta va més enllà i que el que hi ha és una “bretxa social”. “Aquesta no és tan fàcil de resoldre”, ha valorat. La ministra ha defensat l’acció del seu ministeri en la situació generada per la pandèmia del coronavirus, ja que ha defensat que ha treballat “coordinadament” amb totes les autonomies en la cerca de solucions. De fet, la ministra mantindrà aquest dimecres la cinquena reunió sectorial d’Educació amb els consellers de les comunitats, on espera arribar a un “gran acord que doni certesa a les famílies en el moment d’incertesa actual”.