Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Celaa adverteix el PP que les seves comunitats hauran d’aplicar la nova llei educativa

ACN Madrid.-La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha advertit aquest dilluns que totes les comunitats autònomes, incloses les del PP, hauran d’aplicar la nova llei educativa, la LOMLOE, que “és una […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Madrid.-La ministra d’Educació, Isabel Celaá, ha advertit aquest dilluns que totes les comunitats autònomes, incloses les del PP, hauran d’aplicar la nova llei educativa, la LOMLOE, que “és una llei orgànica” i “està aprovada al Parlament”. “No podem ni suposar ni preveiem que no l’apliquin”, ha afirmat en una entrevista a TVE en resposta al pla del PP d’aturar la LOMLOE a les comunitats on governa i al Tribunal Constitucional. Celaá ha advertit que els governs autonòmics “no tenen marc legislatiu” per no aplicar la llei i ha advertit el líder dels populars per les declaracions d’aquest diumenge. “Sorprèn que un representant de l’oposició cridi a una mena de desobediència o a no fer cas del que diu el Parlament”, ha sentenciat.

Celaá ha fet aquestes manifestacions l’endemà de la manifestació que va recórrer en cotxe el centre de Madrid per protestar contra la nova Llei, que la dreta entén com un atac a l’escola concertada. Casado –que la setmana passada va participar a una recollida de signatures contra la llei- va afirmar que la Llei Celaá “durarà el que triguem a arribar al govern” i “a més legislarem a les CCAA on governa el PP per evitar els estralls d’aquesta reforma”.La ministra ha advertit que per molt que legislin a les CCAA del PP aquesta és una llei orgànica d’aplicació obligatòria, i que els governs autonòmics no tenen marc legislatiu per modificar-ne els continguts ni la seva aplicació. Segons ha afirmat el seu govern no preveu en absolut que les CCAA no apliquin un marc que pretén tancar la “gran fissura” que hi ha actualment entre l’escola i la societat. Pel que fa al pla per portar a l’escola pública els alumnes amb necessitats d’educació especial, Celaá ha afirmat que amb aquesta llei els centres concertats on es troben actualment continuaran essent “centres de referència i de suport” i “podran seguir escolaritzant nens”. “Aquests centres no es tancaran”, ha afirmat.