Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Cedeixen 15 anys un edifici de la Barceloneta a l’Ajuntament i es guanyaran 11 pisos socials

ACN Barcelona.-Acord inèdit al districte de Ciutat Vella de Barcelona en matèria d’habitatge. La propietat d’un edifici a la Barceloneta ha cedit l’immoble a l’Ajuntament de Barcelona durant 15 anys […]

Avatar
Agències 31/07/2021

ACN Barcelona.-Acord inèdit al districte de Ciutat Vella de Barcelona en matèria d’habitatge. La propietat d’un edifici a la Barceloneta ha cedit l’immoble a l’Ajuntament de Barcelona durant 15 anys a canvi que el consistori hi faci les obres de rehabilitació necessàries. Aquest fet permetrà guanyar 11 pisos socials al barri. La titular de l’edifici, al carrer Comte de Santa Clara, 80-82, va comunicar que no tenia capacitat econòmica per executar les obres de rehabilitació, però que tampoc volia vendre la finca a un inversor que acabés especulant. Per aquesta raó, l’Ajuntament de Barcelona va proposar aquest acord de cessió temporal de 15 anys: rehabilitarà tot l’immoble, hi posarà ascensor i té previst finalitzar les obres a l’abril del 2023.

“D’una banda, es garanteix que les persones que viuen en aquesta finca ho fan amb correctes condicions d’habitabilitat i, de l’altra, el barri de la Barceloneta guanya 11 habitatges de lloguer social”, ha apuntat el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, que ha recordat que en l’actualitat s’estan duent a terme al districte un seguit d’actuacions per ampliar i millorar el parc públic en 130 habitatges més. D’una banda, hi ha el projecte de cohabitatge del passeig Joan de Borbó, 11, que compta amb 8 habitatges i que ja està en obres. D’altra banda, l’Institut Municipal d’Habitatge (IMHAB) està treballant en les rehabilitacions de diverses finques, amb un total de 122 habitatges.