Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Cedeix un mur de l’Institut de Solsona que condiciona la represa de l’activitat al centre i al camp de futbol

ACN Solsona.-Part del mur que separa el recinte de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona del camp de futbol i les piscines municipals ha cedit. Segons informa l’Ajuntament de Solsona en […]

Avatar
Agències 27/05/2020

ACN Solsona.-Part del mur que separa el recinte de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona del camp de futbol i les piscines municipals ha cedit. Segons informa l’Ajuntament de Solsona en un comunicat, això condiciona la represa de l’activitat al propi centre educatiu i al camp de futbol fins que s’executin les obres de reconstrucció. L’alcalde, David Rodríguez, ja s’ha ofert per col·laborar i agilitzar la reconstrucció del mur, tot i que considera que la major part de la despesa l’ha d’assumir la Generalitat ja que l’esfondrament s’ha produït al recinte de l’institut públic. Els operaris del servei municipal de l’aigua van adonar-se de la cessió del terreny durant el cap de setmana quan estaven reparant una fuita d’aigua per la zona.

Tot i que encara no es disposa del projecte de valoració que estan elaborant els tècnics, la previsió és haver d’enderrocar i reconstruir alguns trams de paret i salvar-ne d’altres amb algun reforç. Per parlar-ne, hi ha prevista una reunió entre representants tècnics i polítics municipals i del Departament d’Educació entre dijous i divendres. Com que no es pot garantir l’activitat vinculada a l’entorn, el consistori ha decidit tancar l’accés al gimnàs de l’Institut Francesc Ribalta, que és l’equipament més proper al mur i al camp de futbol municipal. L’imprevist també condiciona el calendari dels treballs de renovació de la gespa del camp, que inicialment estaven previstos per aquest estiu. Així mateix, probablement també s’inhabilitarà una part del recinte de les piscines municipals, tot i que l’afectació és molt menor. La prioritat del consistori és que els treballs estiguin llestos al setembre i que el període lectiu a l’institut pugui començar amb normalitat i els clubs de futbol puguin estrenar la temporada. Es desconeixen els motius de l’incident, però, segons l’alcalde, des que es va construir el centre, fa 40 anys, s’han anat produint moviment del mur, malgrat mai havia passat res.