Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1161
La República

Cecot envia una llista de propostes per estimular l’economia als grups polítics que concorren a les eleccions generals

ACN Terrassa.-La patronal Cecot ha fet arribar a totes les formacions que concorren a les eleccions generals un document amb propostes per millorar la competitivitat de les pimes i estimular […]

Avatar
Agències 05/04/2019

ACN Terrassa.-La patronal Cecot ha fet arribar a totes les formacions que concorren a les eleccions generals un document amb propostes per millorar la competitivitat de les pimes i estimular l’economia. El text demana als candidats que eliminin el requisit d’exclusivitat en la utilització dels actius en el cas dels autònoms, que es redueixin els tipus impositius pels beneficis no distribuïts o que se suprimeixi l’impost sobre activitats econòmiques. Alhora planteja substituir les indemnitzacions per acomiadament, pel model de la motxilla austríaca, i incorporar mesures per impulsar la transformació digital, com desplegar la tecnologia del 5G o obrir línies de crèdits tous de l’ICO per ajudar les pimes, entre d’altres.

El document també planteja propostes per implementar l’economia circular entre les empreses i una bateria de mesures per millorar la competitivitat de les companyies del sector del comerç. En aquest punt reclama flexibilitzar la jornada de treball i també els contractes de lloguer per fomentar pop-up stores, o reconvertir aquests espais comercials buits. En matèria energètica, planteja eliminar la limitació de la potència energètica, dissenyar una estratègia orientada a la competitivitat de la indústria, apostar per un mercat comú energètic europeu, potenciar les interconnexions transfrontereres, garantir la transparència, competència i estabilitat del mercat energètic, crear un marc regulador estable, i promoure estratègies que permetin avançar en la producció per a la indústria i l’autoconsum.Alhora exigeix la reforma fiscal de l’energia que s’usa per fer electricitat, gas natural, gasoil i gasolines i que es revisi la Llei del sector elèctric 24/2013, concretament els punts que fan referència a les tarifes d’accés. Per últim es partidaria d’impulsar la diversificació energètica en el sector del transport associat al sector industrial per avançar en la descarbonització del procés logístic.