Dimarts, 14 de juliol de 2020 - Edició 719
La República

CCOO veu positiu el decret d’admissions però lamenta la falta de diàleg previ amb els agents educatius

ACN Barcelona.-CCOO veu positiu el decret d’admissions que ha preparat el Departament d’Educació però ha lamentat la falta de diàleg previ amb els agents educatius. En un comunicat, el sindicat […]

Avatar
Agències 18/02/2020

ACN Barcelona.-CCOO veu positiu el decret d’admissions que ha preparat el Departament d’Educació però ha lamentat la falta de diàleg previ amb els agents educatius. En un comunicat, el sindicat creu que aquest decret permet encetar la planificació de l’oferta educativa, suposa una defensa de la coeducació i un avenç important en l’escolarització equitativa de l’alumnat amb necessitat de suport educatiu. Ara bé, també constata mancances concretes, com ara la tramitació d’urgència i la inexistència d’una memòria pressupostària, a més de la falta de diàleg. CCOO reclama al Govern que desenvolupi amb terminis concrets el Pacte contra la Segregació Escolar, augmentant la inversió i disminuint les ràtios.

El sindicat reclama la màxima participació sindical en la redacció final i seguiment del decret, així com un compromís “ferm i explícit d’estabilització” per a tot el personal major de 55 anys, la jubilació parcial anticipada per a tots els treballadors que es regeixen pel règim general de la Seguretat Social, l’homologació plena del personal de l’escola concertada i l’establiment de mecanismes que garanteixin la recol·locació del personal en cas que el seu lloc de treball pogués resultar afectat per qualsevol causa, sempre garantint la negociació amb la representació dels treballadors.

Relacionats