Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

CCOO veu “insuficient” l’oferta de sortida als empleats del Sabadell a falta de l’última reunió per arribar a un acord

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) creu que la darrera oferta de sortida que ha presentat el Banc Sabadell pels seus treballadors és “insuficient” i confia que l’entitat millorarà la seva proposta […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) creu que la darrera oferta de sortida que ha presentat el Banc Sabadell pels seus treballadors és “insuficient” i confia que l’entitat millorarà la seva proposta de cara a l’última reunió amb els sindicats. En un comunicat, CCOO ha assenyalat que l’oferta “millora tímidament algunes condicions” però que encara “li falten moltes mesures per poder pensar en un acord proper”. En aquest sentit, considera que l’entitat “encara té marge” per “aportar garanties amb la màxima transparència per gener confiança”. “Si l’empresa vol tancar un acord en dies, haurà de centrar els seus esforços a oferir propostes que generin atractiu per aquelles persones que s’hi puguin acollir”, ha insistit el sindicat.

Pel que fa a les prejubilacions (els canvis afecten els treballadors d’entre 56 i 62 anys), el Sabadell ha proposat un cobrament del 72% del salari anual assignat més el conveni especial amb l’actualització de l’1% anual fins als 63 anys. En qualsevol cas, les quantitats no podrien sobrepassar els 270.000 euros. Per CCOO, hi hauria d’haver més recorregut per incrementar el percentatge i proposa que el cobrament s’estengui fins als 64 anys o fins a la primera edat de jubilació. Alhora, proposa elevar el topall dels 270.000 euros als afectats de menys edat.En relació amb les baixes incentivades, la proposa del Sabadell passa per oferir 35 dies per any treballat amb un màxim de 18 mesos. Des del sindicat insisteixen en una oferta que contempli 40 dies per any treballat, dues anualitats i una prima lineal d’antiguitat de 500 euros per any treballat en el grup.Quant als criteris d’adhesió al pla de reestructuració, el banc proposa establir un criteri per edat i vol prioritzar prejubilacions i jubilacions anticipades sobre les extincions. Per CCOO, primer s’hauria de tenir en compte l’antiguitat pel banc i després l’edat. “Aquest sistema és més just, ja que també així es reconeix aquelles persones que porten més temps treballant en el grup”, defensa el sindicat.Finalment, Comissions Obreres ha proposat baixar a 55 anys l’edat d’adhesió al pla (en algun territori no s’arriben als objectius proposats pel banc) i demana “més flexibilitat” a l’hora de facilitar la sortida d’alguns col·lectius. A tall d’exemple, el sindicat assenyala que ha detectat casos de províncies amb un excés d’oferta per a administratius però un dèficit per a figures comercials.