Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

CCOO veu “impossible” arribar a un acord en l’ERO d’Indra si no es milloren les condicions de sortida dels treballadors

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) veu “impossible” arribar a un acord en l’ERO d’Indra si l’empresa no millora les condicions de sortida dels treballadors. En un comunicat, el sindicat opina que […]

Agències 11/11/2020

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) veu “impossible” arribar a un acord en l’ERO d’Indra si l’empresa no millora les condicions de sortida dels treballadors. En un comunicat, el sindicat opina que la proposta que els ha traslladat la companyia és “insuficient” i insisteix que les baixes han de ser “voluntàries”. L’última proposta per part d’Indra es basa en reduccions de sou de fins a un 35% sense compensacions, acomiadaments amb 30 dies d’indemnització per any treballat amb un topall de 18 mensualitats i prejubilacions a partir de 58 anys. La voluntat de la companyia és acomiadar 1.036 treballadors a tot l’Estat, un 8% de la plantilla total. Segons fonts sindicals, Catalunya és la segona comunitat més afectada per l’expedient.

Des de CCOO sol·liciten que es redueixi la xifra de persones afectades, prejubilacions voluntàries a partir dels 56 anys i mesures alternatives d’acomiadament. En aquest sentit, el sindicat proposa incloure part de la plantilla en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) durant almenys nou mesos, complementant el 100% del salari i oferint-li “una formació que els permeti conservar la feina”.