Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

CCOO valora positivament la sanció d’Inspecció de Treball a IQOXE

ACN Tarragona.-CCOO ha valorat “positivament” la sanció de 180.000 euros que la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat per a l’empresa IQOXE arran de l’explosió que va causar […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Tarragona.-CCOO ha valorat “positivament” la sanció de 180.000 euros que la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC) ha proposat per a l’empresa IQOXE arran de l’explosió que va causar tres morts i quatre ferits el 14 de gener del 2020. El sindicat ha considerat que la resolució de la investigació “dona la raó a les denúncies del sindicat pels continus incompliments per part de l’empresa en matèria de prevenció i seguretat laboral”. CCOO també ha celebrat la proposta de recàrrec de prestacions a la Seguretat Social dels empleats afectats que ha fet la ITC.

Alhora, el sindicat ha recordat “a les administracions i a l’AEQT que encara hi ha pendents les reivindicacions per la millora de la seguretat al polígon petroquímic de Tarragona”. En aquest sentit, CCOO ha exigit la participació en les meses tècniques per revisar els plans d’autoprotecció externs i interns, i la coordinació entre empreses per garantir la seguretat tant dels treballadors com de la ciutadania, “davant la manca d’avenços en aquest sentit”. També ha exigit a la direcció d’IQOXE “el compliment de les mesures de seguretat i la participació de la representació de la plantilla en els criteris d’elaboració del pla d’autoprotecció de l’empresa”.