Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

CCOO: “Si hem d’aturar l’activitat s’ha de compensar als sectors afectats”

ACN Barcelona.-CCOO a Catalunya ha defensat aquest dimecres que si s’atura l’activitat de determinades empreses “s’ha de compensar als sectors afectats” i “trobar l’equilibri entre salut i socioeconomia”. En un […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-CCOO a Catalunya ha defensat aquest dimecres que si s’atura l’activitat de determinades empreses “s’ha de compensar als sectors afectats” i “trobar l’equilibri entre salut i socioeconomia”. En un comunicat després que el Procicat hagi aprovat el tancament de bars i restaurants i més restriccions en comerços o esdeveniments culturals, el sindicat ha demanat al Govern “ajuts en compensació als efectes” de les mesures i un “reforç i coordinació” entre les oficines del Servei d’Ocupació de Catalunya i el SEPE “per garantir les prestacions a les persones treballadores que es veuran afectades”.

El sindicat ha dit que la ciutadania “ha de prendre consciència de la gravetat de la situació i la necessitat de prendre mesures de protecció individual que evitin efectes col·lectius”, remarcant la necessitat de ser “proactius en el control de la pandèmia”.Amb tot, també ha destacat que el Govern ha de reforçar el sistema sanitari per fer front al virus però també “recuperar la resta d’atenció a les patologies no-covid-19 que estan agreujant les condicions de salut de la ciutadania”. Segons CCOO, és “imprescindible” invertir en Salut “per no haver de frenar la sociabilitat i l’economia i el treball en les diferents fases d’afectació de la pandèmia”. “Més inversions al sistema sanitari evitaran frenar l’activitat econòmica i laboral”, afegeix el sindicat.