Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

CCOO retreu a les patronals que “posin dificultats” a l’obligació de mantenir l’ocupació vinculada als ajuts a les pimes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona.-CCOO retreu a les patronals que “posin dificultats per garantir el termini de manteniment de l’ocupació fins al desembre” del 2021 per accedir als nous ajuts a les empreses de menys de 50 treballadors en un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) que va plantejar aquest dilluns el Govern. El seu secretari general, Javier Pacheco, ha instat en una roda de premsa a superar els “problemes” i “intentar trobar el consens” definitiu “de manera molt ràpida”. D’altra banda, Pacheco creu que l’acord, que inclou ajudes als empleats en ERTO, els autònoms i a les pimes amb un expedient temporal en vigor, ha arribat en aquest moment i no abans perquè les eleccions “donen una finestra d’oportunitat als acords” d’aquestes característiques.

A més, el líder de CCOO ha afirmat que la Generalitat “exagera” amb les dades d’impagaments d’ERTO, després que el conseller de Treball, Chakir El Homrani, digués que hi ha 100.000 persones que no cobren la prestació quan els hi tocaria. Segons les últimes dades, a Catalunya hi ha més de 170.000 persones amb la feina hivernada en un d’aquests expedients temporals. “No rebem ni de lluny els nivells de sol·licituds de reclamacions per poder xifrar (els impagaments) en un 50%, és exagerat”, ha assenyalat.Segons el sindicalista, durant la tardor s’han donat “interferències” entre els socis de l’Executiu que han fet “impossible” posar-se d’acord amb empresaris i sindicats “en qualsevol línia d’ajuts”. El pacte ha arribat, doncs, mesos després de la “insistència dels agents socials” i “ara que tenim un any nou i tenim un nou pressupost a les portes d’unes eleccions”, ha indicat.El secretari general de CCOO ha insistit en el fet que confia que trobar el pacte definitiu sobre les condicions pel paquet d’estímuls entre Govern, sindicats i patronals “entre avui i demà” , i demana donar-se pressa per evitar “envair la campanya electoral”, que comença aquest dijous a la matinada.Encara falta per tancar, per exemple, les condicions d’accés a l’ajut als treballadors amb menys ingressos que s’acullin a un ERTO. De moment, el Departament de Treball ha fixat en 1.239 euros mensuals el topall d’ingressos per rebre l’ajut de 600 euros en tres mesos pels empleats en un expedient temporal, però aquest límit inclouria totes les persones que perceben la prestació sense el complement per fills.250 propostes de cara a les eleccionsDe cara a les eleccions del 14-F, CCOO ha presentat una llista de 250 propostes perquè els partits polítics les incloguin en els seus programes. Per la organització sindical amb més afiliats de Catalunya, en la propera legislatura cal “reforçar els serveis públics”, millorant les condicions de feina dels treballadors; reformar el sistema fiscal incrementant, per exemple, l’impost de patrimoni i dels tipus màxims de l’IRPF; desenvolupar la llei de participació institucional i diàleg social; reforçar el Pacte Nacional per la Indústria; o tirar endavant un pla de xoc pel turisme i l’hostaleria; reforçar la formació professional o posar més recursos a la xarxa d’atenció al col·lectiu LGTBI.D’altra banda, també exigeixen treballar per assolir “una solució que garanteixi la llibertat dels polítics independentistes a la presó”. En aquest sentit, Pacheco ha fet una crida a “fugir de la polarització” de la política catalana, que “paralitza les institucions”, per “barrar el pas a la ultradreta”, que “aprofita les escletxes per obrir-se camí i intentar segmentar la societat”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió