Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

CCOO reclama a Aragonès un nous pressupostos: “Si cal es podria fer hàbil el mes d’agost al Parlament”

ACN Barcelona.-CCOO de Catalunya ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, uns nous pressupostos per al 2021 i evitar continuar amb la pròrroga dels comptes del 2020. “Això […]

Agències 31/05/2021

ACN Barcelona.-CCOO de Catalunya ha reclamat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, uns nous pressupostos per al 2021 i evitar continuar amb la pròrroga dels comptes del 2020. “Això no es pot permetre, tenim encara mig any per endavant i calen uns nous pressupostos que aprofitin els fons de la Unió Europea i els límits d’endeutament actual”, ha apuntat el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, que després de la seva reelecció ha rebut Aragonès aquest dilluns a la seu del sindicat. “Si cal es podria fer hàbil el mes d’agost al Parlament per entomar els pressupostos. No entenem que els tempos siguin un impediment per fer el comptes i intentarem convèncer a Govern i els partits de la seva absoluta necessitat”, ha insistit Pacheco.

“Calen uns nous pressupostos per utilitzar-los de manera estratègica i no només conjuntural”, ha reblat el secretari general de CCOO de Catalunya, després de reunir-se durant prop d’una hora amb el president de la Generalitat. Pacheco ha agraït la visita d’Aragonès i l’ha considerat tota una “declaració d’intencions”. “Es tracta d’un missatge de la importància del món laboral per al Govern i celebrem aquest gest en nom de la classe treballadora, en un any que ha estat molt difícil per la pandèmia”, ha recordat el secretari general de CCOO, que ha aprofitat la presència del president català per traslladar-li algunes de les conclusions del 12è congrés del sindicat, celebrat tot just fa una setmana. Institut Català de la Dependència i pla de rescat social”Cal reconstruir l’estat del benestar i un pacte per reforçar els serveis públics”, ha destacat Pacheco, que ha emplaçat Aragonès a corregir dèficits fonamentals en sectors com l’atenció a la dependència. “S’hauria de constituir un Institut Català de la Dependència, amb la mateixa lògica que existeix un Institut Català de la Salut”, ha reclamat el secretari general de CCOO de Catalunya, que igualment ha plantejat a Aragonès la necessitat de debatre la situació dels joves a Catalunya. “Hi ha una problema molt seriós amb els joves, que han encadenat dues crisis consecutives i amb efectes també sobre la seva salut mental”, ha recalcat Pacheco. “I cal també un pla de xoc i rescat social per a tota la gent que ja ha quedat enrere”, ha puntualitzat el secretari general de CCOO de Catalunya. “Hi ha 500.000 persones sense feina a Catalunya i que volen treballar, 400.000 que treballen però estan per sota del llindar de pobresa i 250.000 que viuen en llars sense cap ingrés”, ha enumerat Pacheco. “Un de cada quatre catalans està en risc de pobresa i és una realitat que el Govern ha d’afrontar. I el president, ho sap”, ha conclòs el secretari general de CCOO de Catalunya.