Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1707
La República

CCOO rebutja cap “taula bilateral” de Salut al marge de les meses dels convenis

ACN Barcelona – CCOO ha rebutjat cap “taula bilateral” de Salut al marge de les meses dels convenis, després que ahir el Departament pactés amb Metges de Catalunya una taula […]

Agències 01/02/2023

ACN Barcelona – CCOO ha rebutjat cap “taula bilateral” de Salut al marge de les meses dels convenis, després que ahir el Departament pactés amb Metges de Catalunya una taula de treball periòdica per discutir l’organització del sistema sanitari. CCOO recorda que, “per llei”, les taules previstes a la negociació col·lectiva són les que reuneixen els diferents sindicats, legitimats a partir de la representativitat que els donen les urnes per dur a terme negociacions sectorials. En aquest sentit, la formació subratlla que la sanitat està composta per diverses categories professionals i que Metges de Catalunya és la quarta força sindical del sector.

El sindicat insisteix, a més, que, tot i que Salut i Metges de Catalunya puguin haver acordat només temes organitzatius, aquests són “totalment transversals”, ja que l’organització d’una categoria professional “implica una repercussió directa o indirecta” en la resta de professionals dels diferents àmbits de la salut.