Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

CCOO qüestiona la legalitat del sistema de provisió docent d’Educació i presenta un recurs al contenciós administratiu

ACN Barcelona.-La Federació d’Educació de CCOO ha qüestionat aquest dimarts la legalitat del sistema de provisió docent del departament d’Educació de Catalunya. El sindicat sosté que l’autonomia de gestió de […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-La Federació d’Educació de CCOO ha qüestionat aquest dimarts la legalitat del sistema de provisió docent del departament d’Educació de Catalunya. El sindicat sosté que l’autonomia de gestió de personal per part de les direccions dels centres públics “no garanteix” la igualtat d’oportunitats, així com els principis democràtics a l’hora d’accedir als llocs de treball. Per això, el gabinet jurídic de l’entitat ha interposat davant dels Jutjats del Contenciós-Administratiu de Barcelona un recurs contra la resolució per la qual s’estableixen els criteris per a la utilització del procediment de selecció de candidats per part de les direccions dels centres.

Així mateix, CCOO no veu clar que els nomenaments dels docents interins s’hagin fet correctament, i requereix mitjançant un registre al Consell de Govern de la Generalitat que derogui els decrets on s’atorga una potestat de contractació als directors dels equipaments. De fet, denuncia que mentre la llei 14/2021 pretén “estabilitzar” els funcionaris interins, el departament promou “la inestabilitat i el treball precari”.Des de l’entitat, afirmen que el sistema d’accés actual no respecta els principis “d’igualtat, mèrit i capacitat” i que tampoc garanteix “la transparència ni la publicitat”. Paral·lelament, els canvis en la normativa de provisió de llocs de treball desencadenen “conseqüències molt greus” en detriment dels drets del personal docent.Per exemple, tal com ha assegurat la responsable de la Federació d’Educació de CCOO a les comarques gironines, Ester Satorras, pot repercutir en una sèrie de discriminacions directes, on es “contravenen els drets fonamentals de la persona treballadora”. Seria el cas de docents que exercien els drets derivats de la maternitat, personal en situació d’incapacitat temporal, professionals de més edat, que exercien funcions sindicals, o bé que – segons la direcció – no s’ajustaven al projecte del centre.Paral·lelament, Satorras recorda que també hi ha efectes indirectes, com un efectes “domino” en donar places a docents sense experiència sense seguir el número de borsa. Segons la responsable, el nombre de llocs perfilats actualment arriba a prop de l’11% (8.441 docents). Aquesta situació, denuncia, també pot generar una “alta competitivitat” amb un greu perjudici a la comunitat educativa.D’altra banda, el sindicat ha recordat que durant el curs 2020-2021 de 43.728 docents “proposables”, un total de 10.654 “no s’adequaven” al perfil del centre. “No ens sembla de rebut que 1 de cada 4 professionals no sigui vàlid per a treballar en un determinat equipament, però sí que sigui per fer-ho en d’altres”, lamenta.Per tots aquests motiu, la CCOO va iniciar tot una sèrie d’actuacions jurídiques, entre les quals interposar un recurs contra la resolució 1852/2021 de l’11 de juny del departament d’Educació. La directora del gabinet jurídic, Carmen Perona, ha explicat avui que aquest ja s’ha admès a tràmit i s’ha fixat la vista oral del judici pel 23 de març del 2023. Així, segons Perona l’argument principal és que la llei orgànica estatal que està en vigor deroga la capacitat de nomenament dels directors dels centres públics.