Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

CCOO presenta un recurs contra la sentència del TSJC que avala els 17 acomiadaments de Luis Simoes a Parets del Vallès

ACN Barcelona.-CCOO presenta un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avala els 17 acomiadaments de Luis Simoes a Parets del Vallès. […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-CCOO presenta un recurs de cassació contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que avala els 17 acomiadaments de Luis Simoes a Parets del Vallès. En un comunicat, el sindicat assegura que el tribunal no ha entrat a resoldre la vulneració del dret fonamental de garantia d’indemnitat plantejada pels treballadors acomiadats, “tot i reconèixer indicis suficients per a valorar-la”. Luis Simoes, subministradora de la planta de Coca-Cola a Martorelles, va presentar acomiadament col·lectiu per la totalitat de la plantilla de conductors transportistes del centre de treball de Parets del Vallès.

L’objectiu d’aquest moviment, segons CCOO, és operar únicament amb personal autònom extern, “amb una clara intencionalitat de fomentar la precarietat” al sector, que està fortament pressionat per la massiva oferta de conductors externs que existeix al mercat.El TSJC ha avalat l’argument de l’empresa, que argumentava que calia fer aquests acomiadaments a causa de pèrdues econòmiques. El sindicat creu que aquesta al·legació és “totalment inacceptable”, ja que mesos abans de plantejar els acomiadaments, s’havia negociat i acordat el reconeixement de l’abonament de les hores extres realitzades per l’acumulació de feina en aquest centre.CCOO afegeix que aquests acomiadaments “han estat una represàlia descarada” cap als empleats que van donar suport a la lluita del sindicat “davant l’abús de les hores extraordinàries i la cessió de treball a personal autònom extern”. Per això, l’equip jurídic del sindicat demana la nul·litat dels acomiadaments.