Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1648
La República

CCOO porta al Contenciós Administratiu una resolució que atribueix noves funcions al personal administratiu dels CAP

ACN Barcelona.-CCOO ha portat al Contenciós Administratiu la resolució que atribueix noves funcions al personal administratiu dels Centres d’Atenció Primària (CAP). Aquesta es va tirar endavant el 25 de maig […]

Agències 30/07/2021

ACN Barcelona.-CCOO ha portat al Contenciós Administratiu la resolució que atribueix noves funcions al personal administratiu dels Centres d’Atenció Primària (CAP). Aquesta es va tirar endavant el 25 de maig del 2021, quan es va establir una prova pilot per regular les funcions de suport del personal sanitari. Segons el sindicat, al document – signat per l’anterior conselleria de Salut – s’atribueixen funcions pròpies de categories sanitàries al personal administratiu d’atenció primària. Entre aquestes destaquen la detecció d’alertes seguint el protocol clínic establert i la informació als professionals sanitaris i a les persones ateses.

També enumera els llocs on es durà a terme aquesta prova pilot, concretament nou equipaments de l’Institut Català de la Salut (ICS) i set centres de la sanitat concertada. Des de CCOO considerem que s’ha “vulnerat la negociació col·lectiva” i que s’ha atribuït al personal administratiu funcions no li són pròpies. A més, denuncia que “no se’ls exigeix cap tipus de formació reglada per a la vinculació contractual, i tampoc es veu traduït en cap reconeixement professional ni retributiu”.El sindicat ha lamentat que anteriorment va presentar una queixa a la Mesa Sectorial de l’ICS i una carta al departament de Salut, però no va obtenir resposta.