Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

CCOO ofereix lavabos i fonts als riders, davant la “manca de resposta” de les plataformes en plena onada de calor

ACN Barcelona.-CCOO ha obert aquest dimarts un espai amb fonts d’aigua fresca i lavabos per a riders a la seu del sindicat a Barcelona. La iniciativa neix davant de la […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-CCOO ha obert aquest dimarts un espai amb fonts d’aigua fresca i lavabos per a riders a la seu del sindicat a Barcelona. La iniciativa neix davant de la “manca de resposta” d’empreses com Glovo, Deliveroo o Uber Eats a les peticions dels treballadors “en plena onada de calor”, segons ha informat el sindicat en un comunicat. Aquest punt està obert a tots els treballadors “siguin afiliats o no”. Els treballadors de plataformes digitals –que operen com a autònoms fins a l’entrada en vigor de la ‘llei rider’–fa temps que demanen accés a lavabos, fonts per agafar aigua i un lloc per poder descansar i esperar les comandes. CCOO denuncia que les empreses deneguin l’accés als lavabos de les oficines i locals i la possibilitat d’agafar aigua.

Aquestes circumstàncies estan generant “una situació d’enorme preocupació i patiment” entre el col·lectiu, ja que no disposen d’un lloc on realitzar les seves necessitats, segons el sindicat. Aquesta problemàtica afecta de manera especialment greu a les dones repartidores.CCOO afegeix que la manca de lavabos i espais d’espera de les comandes “està generant que els repartidors hagin d’esperar-se en bancs, parades d’autobús, voreres”, cosa que provoca problemes de convivència amb alguns veïns, “que els increpen sense saber que no són al carrer per voluntat pròpia sinó per indicació de l’empresa”.