Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

CCOO no comparteix la proposta de crear un contracte laboral específic destinat al personal investigador

ACN Barcelona – CCOO no comparteix la proposta de crear un contracte laboral específic destinat al personal investigador, després que la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, hagi declarat […]

Agències 16/02/2022

ACN Barcelona – CCOO no comparteix la proposta de crear un contracte laboral específic destinat al personal investigador, després que la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, hagi declarat que havien reclamat al govern de l’estat l’aprovació d’un RD Llei per a la creació d’un contracte indefinit mentre duri un projecte d’investigació. El sindicat ha lamenta que l’anunci del Govern s’hagi fet sense “cap negociació prèvia” amb els agents socials i creu que denota el seu “absolut menyspreu cap al diàleg social i la representació dels treballadors”.

En aquest sentit, recorda que actualment més del 80% del personal investigador es troba subjecte a un contracte d’obra o servei, i que la consellera planteja un model per “mantenir aquesta situació de precarietat”. “Pretén recuperar, per la porta de darrere i amb eufemismes, el contracte d’obra o servei recentment derogat mitjançant la reforma laboral, contra la qual van votar els dos partits que conformen l’actual govern de la Generalitat”, assegura a través d’un comunicat.

D’altra banda, considera que no és necessària aquesta modalitat i que l’adequat seria un contracte indefinit que “concorda amb els models de recerca implantats al nostre país”. “Des de CCOO no veiem cap risc d’inseguretat jurídica ni llimb legal en el procés de transició dels contractes d’obra o servei cap als nous models de contractació”, afirma el sindicat.