Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

CCOO inicia una campanya jurídica per reclamar el reconeixement del caràcter indefinit del professorat associat

ACN Barcelona.-CCOO ha anunciat iniciar una campanya de reclamacions jurídiques per tal de facilitar que tot el professorat associat pugui defensar els seus drets als tribunals en les millors condicions. […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Barcelona.-CCOO ha anunciat iniciar una campanya de reclamacions jurídiques per tal de facilitar que tot el professorat associat pugui defensar els seus drets als tribunals en les millors condicions. El sindicat assegura que hi ha ”múltiples sentències” que els donen la raó en aquest aspecte amb dos criteris comuns. D’una banda, que correspon a les universitats provar el caràcter de professional de reconegut prestigi per a les persones contractades com a professorat associat, i de l’altra, que les persones contractades com a associats no poden desenvolupar tasques docents normalment atribuïdes a personal docent estable. El sindicat recorda que centenars d’associats i associades pateixen aquesta situació.

CCOO espera que les universitats entenguin ”la necessitat” de posar fi a la ”bossa enorme de precarietat” i de negociació de drets . El sindicat demana iniciar una negociació a la mesa paritària del conveni.