Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

CCOO inicia accions legals contra Amazon pel suposat espionatge a sindicalistes

ACN Barcelona.-CCOO ha anunciat aquest dimarts accions legals contra la multinacional Amazon pel suposat espionatge a sindicalistes durant la vaga de centres logístics i transportistes d’octubre del 2019 al seu […]

Avatar
Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha anunciat aquest dimarts accions legals contra la multinacional Amazon pel suposat espionatge a sindicalistes durant la vaga de centres logístics i transportistes d’octubre del 2019 al seu centre del Prat de Llobregat. El sindicat ha demanat informació al jutjat social per confirmar si Amazon ha vulnerat drets fonamentals de treballadors i sindicalistes, i valorarà la interposició d’una demanda penal contra la multinacional i l’agència de detectius Castor & Polux. “Si es confirmen, aquests fets constitueixen una clara vulneració del dret a la llibertat sindical, a la vaga, així com el dret a la intimitat i a la protecció de dades, segons el que estableixen els articles 28 i 18 de la Constitució”, ha recordat CCOO.

“Volem saber si Amazon va realitzar, mitjançant una empresa contractada, seguiments exhaustius de persones, fotografies i va elaborar informes de treballadors i sindicalistes de CCOO”, ha insistit el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Manel Fages, que apunta que per interposar la demanda caldrà disposar de l’informe que va realitzar l’agència de detectius Castor & Polux, contractada per l’empresa Amazon. “No es tracta d’un informe elaborat pels serveis i cossos de seguretat de l’Estat, ni de la Comunitat Autònoma. És un informe elaborat per un empresa d’investigació privada i, per tant, les seves actuacions s’haurien d’emmarcar en el respecte a la legalitat i l’encàrrec professional”, han assenyalat des del sindicat. “En cap cas pot comportar la vulneració de drets fonamentals”, han reiterat des de CCOO. Un cop tingui la resposta del jutjat social, el serveis jurídics del sindicat valoraran juntament amb la direcció sindical de CCOO, la interposició d’una demanda penal contra Amazon i l’empresa contractada Castor.