Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

CCOO impugna el decret de direccions dels centres públics per “incompatibilitat” amb la LOMLOE

ACN Barcelona.-La Federació d’Educació de CCOO ha interposat un recurs contenciós administratiu contra determinats articles del decret 155/2010 de direcció dels centres educatius per “incompatibilitat” amb la nova llei d’educació […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-La Federació d’Educació de CCOO ha interposat un recurs contenciós administratiu contra determinats articles del decret 155/2010 de direcció dels centres educatius per “incompatibilitat” amb la nova llei d’educació estatal, la LOMLOE. El sindicat ha apuntat que amb l’aprovació d’aquesta norma, “queden eliminades algunes competències del director en la gestió de personal” i per això demanen adequar el decret català al nou redactat. Segons el sindicat, l’elevada interinitat i la normativa desplegada l’última dècada pel Departament d’Educació han contribuït “a la implementació d’un model de gestió de personal d’empresa privada amb males praxis i dèficit democràtic”.

El sindicat ha detallat que durant els darrers anys han denunciat molts casos de “greus discriminacions” per decisions de les direccions de centres públics davant per exemple de permisos de maternitat o de reducció de jornades, entre d’altres. Han criticat també que es donin entrevistes personal per cobrir substitucions i, en línies generals general, situacions d'”arbitrarietat” a l’hora de proveir els llocs de treball.