Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

CCOO i UGT veuen injustificades les causes per l’ERTO de COMSA SAU que afecta més de 700 treballadors

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i UGT consideren injustificades les causes de l’ERTO per raons productives que la constructora COMSA SAU ha presentat, i que suposa la suspensió de més de […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i UGT consideren injustificades les causes de l’ERTO per raons productives que la constructora COMSA SAU ha presentat, i que suposa la suspensió de més de 700 llocs de feina en els propers quatre mesos. Els representants dels treballadors critiquen que la companyia “s’ha negat expressament” a acollir-se al decret de la Generalitat que cobreix els salaris dels treballadors d’obres de licitacions públiques de l’administració catalana a canvi de mantenir els llocs de feina sense ERTO ni acomiadaments. Pels sindicats, els arguments de l’empresa “no són creïbles per justificar la suspensió de tots els llocs de treball durant tant de temps”.

En aquest sentit, critiquen que en el cas de les obres públiques de l’administració espanyola, es pot reclamar el sou del personal adscrit i altres empreses, però la companyia també ha optat per “enviar a l’atur el seu personal”. “Esperem que a sobre l’empresa no sigui capaç de cobrar les indemnitzacions en el seu propi benefici després d’enviar al seu personal a l’atur, lucrant-se il·lícitament”, diuen CCOO i UGT. Pels sindicats, l’empresa ha presentat l’ERTO per “disposar d’una eina legal que li permeti suspendre temporalment l’ocupació a qualsevol treballador, en funció de com evolucioni el mercat durant els propers 4 mesos en el seu propi benefici”. La representació dels treballadors, on UGT i CCOO tenen majoria, també critica que la direcció de COMSA no ha previst reduït el període d’afectació per sota dels quatre mesos ni oferir un complement a la prestació de desocupació. Segons diuen, la direcció ha argumentat que les propostes dels sindicats “posarien en risc la viabilitat futura” de l’empresa i per això han de tirar endavant “sense acord”.