Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

CCOO i UGT tornaran al carrer l’1 de maig contra el bloqueig patronal per apujar sous tot i els “beneficis escandalosos

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Els sindicats CCOO i UGT tornaran al carrer l’1 de maig, amb el lema ‘Apujar salaris, abaixar, preus, repartir beneficis” que pretén ser un clar missatge davant l’actitud “irresponsable”, “miop” i “indecent” de la patronal a l’hora de pactar els increments salarials en mig d’una inflació desbocada tot i que percebin guanys “escandalosos”. En una roda de premsa conjunta, els màxims dirigents de les organitzacions a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, han advertit si no es resol “l’atzucac” en què es troba l’acord pels salaris amb la patronal estatal, CEOE, mitjançant la negociació es farà a través de la mobilització després de l’estiu.

Els líders sindicals han fet un balanç positiu de les conquestes laborals d’un any en el qual ha entrat en vigor la reforma laboral, s’ha pactat la modificació integral de les pensions i s’ha apujat a 1.080 euros l’SMI. “Entre el tot o res, hem escollit el camí gradual cap al tot i la gent té millors condicions salarials que fa un any”, ha defensat Ros.

Publicitat

Pacheco ha coincidit a dir que durant aquest exercici s’ha plantat una “una llavor per un nou contracte social” però encara queda “molt per fer”. Una de les assignatures pendents pels sindicalistes és “mesures d’impacte” amb recursos públics que regulin els preus de l’habitatge i que frenin la tendència especulativa a l’alça. 

D’altra banda, els líders de CCOO i UGT han carregat contra “l’avarícia” de la patronal, en especial de Foment, per les pressions per rebaixar impostos amb l’objectiu de “descapitalitzar les administracions públiques”.

La tradicional manifestació conjunta dels sindicats majoritaris sortirà a les 12 a plaça Urquinaona i recorrerà la Via Laietana.

Els sindicats han defensat que la campanya de mobilitzacions ‘Salari o conflicte’ ha donat bons resultats durant l’últim any, sobretot en els sectors amb més organització sindical. CCOO i UGT han reivindicat l’estratègia de negociar “conveni a conveni” i centrar-se amb millorar els sous dels convenis sectorials, que passen a ser de referència amb la reforma laboral.

Una de les assignatures pendents passarà per l’encariment de la indemnització per acomiadament, que no es va incloure en la modificació del marc del treball de l’any passat.

Pel que fa a les eleccions municipals, han demanat a la classe treballadora que no doni suport a l’extrema dreta.  “L’1 de maig és una manifestació antifeixista”, ha afirmat Ros.

D’altra banda, també han reclamat que les persones se situïn al centre de les polítiques públiques i han criticat mesures com la baixada de l’IVA “que no ha provocat la baixada de preus que s’esperava i, per contra, ha fet empitjorar la recaptació”.

Tot i celebrar l’increment de l’SMI a 1.080 euros, han exigit que a Catalunya sigui una realitat el salari mínim de referència de 1.300 euros.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió