Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

CCOO i UGT recorreran la resolució del TSJM que prohibeix les manifestacions del 8-M a Madrid

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i UGT han anunciat aquest diumenge que presentaran en les pròximes hores un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) després que el Tribunal Superior de Justícia […]

Avatar
Agències 07/03/2021

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i UGT han anunciat aquest diumenge que presentaran en les pròximes hores un recurs d’empara al Tribunal Constitucional (TC) després que el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) hagi ratificat la prohibició de manifestar-se a Madrid pel 8-M. En aquest sentit, creuen que la sentència no analitza de “forma concreta” la seva convocatòria i utilitza arguments de “caràcter general”. Així, els sindicats insisteixen que s’ha d’estudiar tots els casos “un per un” i de “forma separada”.

També asseguren que les característiques de la concentració que tenien prevista – amb una limitació de 250 persones – no suposaven una “gran afluència”, convertint l’acte en “inofensiu” per a la salut pública. A més, indiquen que ni la delegació del govern espanyol, ni tampoc el mateix tribunal han plantejat “alternatives” per la seva celebració, com és el cas d’un canvi d’hora o ubicació.CCOO i UGT assenyalen que el dret de reunió i manifestació és “fonamental” i que està recollit a l’article 21 de la Constitució espanyola. “Per la seva suspensió cal una excepcionalitat que no es dona en aquests moments”, recorden.