Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

CCOO i UGT reclamen reduir les desigualtats socials de la població de l’Àrea Metropolitana

ACN Barcelona.-CCOO, UGT i l’Ajuntament de Barcelona han reclamat aquest divendres millores en les condicions de vida dels habitants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En el marc de la jornada […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Barcelona.-CCOO, UGT i l’Ajuntament de Barcelona han reclamat aquest divendres millores en les condicions de vida dels habitants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. En el marc de la jornada de debat metropolità ‘Progrés i drets de ciutadania. Diàleg social’, els sindicats i el consistori barceloní han debatut sobre el paper de les administracions i els agents socials i econòmics per assolir objectius “compartits i estratègics” de millora dels drets de la població de l’entorn metropolità. “El camí és el diàleg social per a la construcció d’una societat més justa”, ha reclamat el secretari general de l’UGT a Catalunya, Camil Ros.

Ros ha assegurat que la crisi econòmica ha estat generadora de més desigualtats i ha recordat que els processos de revolució industrial “han servit per repartir el treball i generar millors condicions”. “Aquesta nova revolució ha de servir per al mateix i no per precaritzar el mercat de treball i per expulsar la gent de Barcelona als pobles del voltant”, ha afegit. Per la seva banda, el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco, ha remarcat la necessitat d’actuar “en contra de les desigualtats socials per intentar que l’estratègia de la instrumentació d’una forta Àrea Metropolitana pugui incorporar-se en les vessants de l’equació social necessària”. Per a això, ha reclamat polítiques públiques i definir el “caràcter” de la inversió i concentració privada.Pacheco també ha destacat la importància de donar resposta als joves, als qui “la cruïlla de precarietat salarial i inaccessibilitat per preu a l’habitatge” està produint problemes a l’hora d’emancipar-se. A més, ha reclamat “estratègies” de lluita contra el canvi climàtic. El primer tinent de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha posat èmfasi en la necessitat d’atraure empreses i fomentar l’activitat econòmica a l’Àrea Metropolitana “per crear llocs de treball estables i ben pagats”. Collboni també s’ha referit a les necessitats dels “treballadors pobres” que, tot i tenir ingressos mensuals, no superen el llindar de la pobresa. “També hi ha nous reptes socials com la solitud no volguda de la gent gran”, ha recordat.