Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

CCOO i UGT lamenten que el Govern “oblidi” el personal de neteja en el reconeixement a la lluita contra la covid-19

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i UGT han lamentat aquest divendres que el Govern “oblidi” el personal de neteja dels hospitals i les residències en el seu anunci del pagament d’una […]

Avatar
Agències 12/06/2020

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i UGT han lamentat aquest divendres que el Govern “oblidi” el personal de neteja dels hospitals i les residències en el seu anunci del pagament d’una gratificació als que van lluitar contra la covid-19 en l’àmbit sanitari. “Les treballadores de la neteja s’han convertit en un servei essencial per a lluitar contra la pandèmia”, defensa CCOO en un comunicat, on afegeix que deixar-les al marge de la retribució extraordinària “demostra que les mesures anunciades pel Govern són insuficients i sense criteris objectius coneguts”. Per la seva banda, la FeSMC-UGT destaca que el col·lectiu de neteja ha estat “altament exposat al coronavirus i ha patit els seus efectes amb una major incidència”.

En aquest sentit, el sindicat destaca que a dia d’avui “ni la meitat del personal de neteja que treballa als centres sanitaris ha aconseguit que se’ls faci la prova” i que, els que sí que ho han pogut fer, han tingut gairebé un 30% de positiius. Per CCOO, la mesura que ha pres el Govern per gratificar als sanitaris s’ha pres de forma “unilateral, precipitada i propagandística”. i cal que es negociï en el marc de les retribucions de la Taula del Diàleg Social. Per la seva banda, la UGT destaca que “la política de compensacions està obviament novament col·lectius vulnerables i massa sovint invisibilitzats” que en la pandèmia han “demostrat la seva vàlua” i han resultat “essencials”.