Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

CCOO i UGT exigeixen augments de sou per afrontar la inflació en un manifest conjunt per l’1 de maig

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – CCOO i UGT exigeixen augments de sou per afrontar la inflació en un manifest conjunt per l’1 de maig. Sota el lema ‘Apujar salaris, abaixar preus i repartir els beneficis’, els sindicats majoritaris acusen “l’excés de beneficis” dels empresaris de provocar una “part molt important” de la pujada dels preus. “Han generat que l’efecte d’aquesta crisi recaigui sobre els treballadors”, acusen. CCOO i UGT també avisen que “moltes mesures” com la rebaixa de l’IVA dels aliments “no han tingut l’efecte desitjat” i assenyalen el cost de l’acomiadament a l’Estat com una assignatura pendent. “Al nostre país encara és massa fàcil i barat acomiadar”, apunten. Els sindicats han convocat diverses manifestacions arreu del territori.

El document assenyala directament als empresaris. “Han repercutit el cost de l’energia o de les matèries primeres en el preu final dels béns i serveis, especialment en els aliments”, remarca. En la mateixa línia, lamenta la manca de voluntat de l’empresariat per “no actualitzar els salaris segons el cost de la vida”.

Publicitat

En relació amb les mesures adoptades per l’administració per fer front a la crisi de preus, els sindicats creuen que mostren “limitacions evidents” per assolir els objectius proposats. Per aquest motiu, insten els governs a “revisar-les, avaluar-ne el resultat i modificar aquelles que no estiguin sent útils”.

En el manifest, els sindicats també treuen pit de les “conquestes socials” aconseguides durant l’últim any, com la pujada del salari mínim interprofessional, la revalorització de les pensions o la reforma laboral. Així mateix, recorden que a Catalunya per primera vegada van participar en l’elaboració dels pressupostos, que compten amb “augments significatius” de recursos per a la sanitat, l’educació o l’actualització de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió