Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

CCOO i UGT desconvoquen la vaga indefinida a Dentix després del “canvi d’actitud” de l’empresa

ACN Madrid.-Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) han desconvocat aquest dimarts la vaga indefinida a Dentix, que havia de començar el pròxim 10 de febrer per […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Madrid.-Comissions Obreres (CCOO) i la Unió General de Treballadors (UGT) han desconvocat aquest dimarts la vaga indefinida a Dentix, que havia de començar el pròxim 10 de febrer per reclamar que l’empresa abonés les nòmines pendents al personal. En un comunicat conjunt, els dos sindicats han informat que l’administració concursal ja ha abonat el sou pendent corresponent al mes de gener i, a més, s’ha compromès a pagar els endarreriments pendents des del passat 20 de novembre. CCOO i UGT han celebrat “el canvi d’actitud” per part de Dentix, però asseguren que seguiran “vigilant” perquè es compleixin els pagaments. La cadena de clíniques dentals, amb 2.300 treballadors a tot l’Estat, està en concurs de creditors des de finals de 2020.

En el mateix comunicat, CCOO i la UGT recorden que el passat 19 de gener van firmar un acord d’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) pel qual es van poder conservar almenys 812 llocs de treball. Arran d’aquesta entesa, el pròxim 28 de febrer s’hauran d’executar 1.700 acomiadaments.Durant la negociació, tant l’administració concursal com el fons Advent –grup que té intenció d’adquirir 76 clíniques de Dentix- es van comprometre a abonar les nòmines de les persones treballadores com a contraprestació al seu treball, tal com asseguren els sindicats.