Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

CCOO i UGT aposten per un horari comercial únic fins a les nou de la nit tot l’any

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han proposat adoptar un horari comercial únic i establir el tancament de les botigues a les nou de la nit tot l’any. Els sindicats han respost […]

Avatar
Agències 04/12/2019

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han proposat adoptar un horari comercial únic i establir el tancament de les botigues a les nou de la nit tot l’any. Els sindicats han respost així a la proposta d’alguns agents empresarials i partits polítics de tancar a dos quarts de deu, una mesura que es debatrà aquest dijous a la Comissió de Treball del Parlament. CCOO ha alertat que el comerç té un “repte d’adaptació” davant dels nous hàbits de consum marcats per la digitalització i els nous canals de comercialització, però ha alertat que “la resposta no és una obertura sense límits, que comporta més precarietat laboral”. De la seva banda, UGT considera que augmentar l’horari de les botigues és un “retrocés” en la “racionalització” dels horaris.

(S’afegeix l’opinió del sindicat UGT)Actualment, les botigues tanquen a les nou de la nit entre octubre i maig, mentre que la resta de mesos acostumen a tancar mitja hora més tard.Aquest horari fa dos anys que es va implantar i ha estat, segons CCOO, una “primera passa per avançar en la conciliació i racionalització, sense cap afectació negativa a les vendes del sector comercial”.En aquest sentit, des d’aquest sindicat consideren que establir l’horari de tancament a les nou durant tot l’any permetrà “avançar” cap al compliment del Pacte per la Reforma Horària, que estableix el tancament dels comerços a dos quarts de vuit el 2025.Per a UGT, ampliar l’horari fins a dos quarts de deu de la nit suposaria un “incompliment” del Pacte per la Reforma Horària, un “retrocés” en la racionalització dels horaris en l’àmbit social, un empitjorament “greu” de les condicions laborals de les persones ocupades al sector del comerç i un “atac directe” contra la conciliació de la vida personal, familiar i laboral.