Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

CCOO i UGT apleguen 200 persones per reclamar la derogació de la reforma laboral abans de l’1 de maig

ACN Barcelona.-CCOO i UGT apleguen 200 persones per reclamar la derogació de la reforma laboral abans de l’1 de maig, moment que consideren que serà un “punt d’inflexió” i a […]

Avatar
Agències 12/04/2021

ACN Barcelona.-CCOO i UGT apleguen 200 persones per reclamar la derogació de la reforma laboral abans de l’1 de maig, moment que consideren que serà un “punt d’inflexió” i a partir del qual “s’escalarà el conflicte” si no s’avança en el “reequilibri del mercat de treball”. Els secretaris generals dels sindicats, Javier Pacheco i Camil Ros, han criticat la proposta del govern espanyol de no delimitar la prioritat aplicativa del conveni d’empresa sobre el de sector. “El govern ha de tenir molt en compte que si no vol tenir un conflicte greu amb el sindicalisme confederal ha de donar sortida a les reformes”, ha avisat Pacheco. “L’1 de maig es planteja en clara mobilització”, ha dit Ros que veu “complicat” que l’executiu es mogui com volen abans.

“El govern espanyol ha de decidir si li fa cas a la CEOE i als poders econòmics o si busca una proposta equilibrada i negociada amb les organitzacions sindicals”, ha afegit Ros. Els dos secretaris generals no han puntualitzat quina serà la següent escalada del procés de protestes. “No descartem res. No convoquem les vagues fins que les tenim decidides i no anem fent anuncis de convocatòries de vagues però si incrementar la intensitat de la nostra mobilització”, ha dit Pacheco.D’altra banda, CCOO i UGT s’han mostrat preocupats per la manca d’entesa entre els polítics catalans per formar Govern, dos mesos després de les eleccions del 14-F. “La situació és entre patètica i esperpèntica”, ha lamentat Ros. En la mateixa línia, Pacheco assegura que sense un executiu no es pot avançar en la negociació del nou paquet d’ajuts a treballadors en ERTO, autònoms i pimes pel segon trimestre.