Divendres, 6 d'agost de 2021 - Edició 1107
La República

CCOO i UGT apleguen 200 persones a Barcelona per exigir la pujada de l’SMI i la derogació de la reforma laboral

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han aplegat 200 persones en una nova protesta davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar que compleixi amb els compromisos adquirits i apugi […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han aplegat 200 persones en una nova protesta davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar que compleixi amb els compromisos adquirits i apugi el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i derogui la reforma laboral. Els sindicats han demanat a l’executiu de Pedro Sánchez, que a banda de remodelar el govern “canviï ja les polítiques” i convoqui una mesa de diàleg social per abordar aquests dos elements fonamentals”. “Que no es pensi que amb l’acord parcial sobre pensions guanya temps indefinit pels altres temes sobre la taula”, ha avisat el secretari general de la UGT, Camil Ros. Els sindicats han avisat són modificacions “imprescindibles” ara que la pandèmia sanitària ha tornat a agreujar-se.

Al seu torn, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha insistit que l’executiu espanyol “no pot congelar de manera efectiva la pujada del salari mínim”, recordant que fins i tot la comissió d’experts va recomanar que s’incrementessin els sous més baixos, que ara mateix són de 950 euros. Al Govern, les organitzacions sindicals han reclamat que després d’un mes de “nomenaments” arribin les “concrecions” com ara una millor gestió de la renda garantida de ciutadania o pujar l’índex de renda de suficiència de Catalunya, que fa onze anys que està congelat.