Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

CCOO i UGT apleguen 200 persones a Barcelona per exigir la pujada de l’SMI i la derogació de la reforma laboral

ACN Barcelona.- CCOO i UGT han aplegat 200 persones en una nova protesta davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar que compleixi amb els compromisos adquirits i […]

Avatar
Agències 14/07/2021

ACN Barcelona.- CCOO i UGT han aplegat 200 persones en una nova protesta davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per reclamar que compleixi amb els compromisos adquirits i apugi el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i derogui la reforma laboral. Els sindicats han demanat a l’executiu de Pedro Sánchez, que a banda de remodelar el govern “canviï ja les polítiques” i convoqui una mesa de diàleg social per abordar aquests dos elements fonamentals”. “Que no es pensi que amb l’acord parcial sobre pensions guanya temps indefinit pels altres temes sobre la taula”, ha avisat el secretari general de la UGT, Camil Ros. Els sindicats han avisat que són modificacions “imprescindibles” ara que la pandèmia sanitària ha tornat a agreujar-se.

Al seu torn, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, ha insistit que l’executiu espanyol “no pot congelar de manera efectiva la pujada del salari mínim”, recordant que fins i tot la comissió d’experts va recomanar que s’incrementessin els sous més baixos, que ara mateix són de 950 euros.Els representants sindicals també han tingut paraules per la patronal espanyola, a qui han demanat que “triï entre ser una patronal responsable o la secció d’economia del PP”. “No podem tenir impostos a la madrilenya i ajuts a l’europea”, ha dit Ros. Un dels punts de més fricció entre els sindicats i la patronal, és, precisament la negociació per modernitzar el mercat laboral.Pacheco ha assegurat que la recuperació d’ocupació que s’ha vist en els últims mesos “segueix cronificant la temporalitat, la parcialitat i la rotació i condemna a la precarietat milers de persones”. “Reformar el Consell de Ministres mantenint aquesta malaltia endèmica no és el model dels sindicats”, ha afegit el secretari general de CCOO.Tots dos sindicats s’han felicitat per haver “aconseguit” l’acord parcial de pensions “gràcies a les mobilitzacions” dels últims mesos.Al Govern, les organitzacions sindicals han reclamat que després d’un mes de “nomenaments” arribin les “concrecions” com ara una millor gestió de la renda garantida de ciutadania o pujar l’índex de renda de suficiència de Catalunya, que fa onze anys que està congelat.En conclusió, han animat els dos governs a “posar-se les piles en la gestió de la sortida de la crisi” i ha d’actuar ara que “la campanya turística està en risc”, injectant “diners a les activitats que s’han d’aturar”.La concentració ha durat una hora, en la qual els delegats de CCOO i UGT han tallat el trànsit al carrer Mallorca a l’alçada de la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya. Durant la mobilització no s’han respectat les distàncies de seguretat de metre i mig entre persones.