Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

CCOO i UGT anuncien mobilitzacions per exigir l’increment salarial del 2,5% dels treballadors de la construcció

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han anunciat mobilitzacions a les obres de construcció de Catalunya per garantir el compliment del conveni i l’increment del 2,5% del sou dels treballadors. En un […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-CCOO i UGT han anunciat mobilitzacions a les obres de construcció de Catalunya per garantir el compliment del conveni i l’increment del 2,5% del sou dels treballadors. En un comunicat conjunt, els sindicats expliquen que han pres aquesta decisió “davant la negativa de les quatre patronals catalanes del sector de la construcció de signar les taules salarials” en una medicació el 22 de juliol. Els sindicats preveuen que el sector visqui un increment d’activitat derivat de les inversions dels fons europeus cap a la rehabilitació d’edificis, l’eficiència energètica, les infraestructures i nous models urbans. “No acceptarem que el creixement del sector, no vagi de la mà d’una millora de les condicions laborals dels treballadors”, afirmen.

Durant la mediació, que va comptar amb la presència del director general de Relacions Laborals del Govern, Òscar Riu, els sindicats van instar les organitzacions empresarials a “respectar els acords adquirits” i a “mantenir la unitat de negociació a Catalunya”. Les patronals van remetre’s al mes de setembre per donar una resposta. “És per això”, detallen els dos sindicats, “que comencem un seguit de mobilitzacions a les obres de construcció de Catalunya per exigir el compliment dels convenis col·lectius, garantir l’aplicació de l’increment del 2,5% salarial que determina el conveni general del sector i fer efectius els endarreriments que es deriven dels increments”. Les organitzacions sindicals afegeixen que el sector “no pot continuar” fixant la seva competitivitat “en els baixos salaris, la subcontractació massiva, la precarietat i la sinistralitat laboral”.