Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

CCOO i FeSMC-UGT signen l’acord laboral on els ‘riders’ passen a formar part del conveni de l’hostaleria

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i FeSMC-UGT han signat l’acord laboral que marca que els repartidors a domicili passaran a formar part del conveni d’hostaleria. Així ho han indicat CCOO de […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-Els sindicats CCOO i FeSMC-UGT han signat l’acord laboral que marca que els repartidors a domicili passaran a formar part del conveni d’hostaleria. Així ho han indicat CCOO de Catalunya en un comunicat emès quatre dies després que es publiqués al Boletí Oficial de l’Estat(BOE) l’ampliació de l’Acord Laboral Estatal d’Hosteleria (ALEH) amb vigència fins al 31 de desembre de 2020. La mesura també ha estat subscrita per les patronals del sector FEHR i CECAT. Per empreses com Glovo o Deliveroo aquesta modificació implicarà que els ‘riders’, que fins ara treballaven de forma autònoma, hagin de ser considerats personal laboral del sector d’hostaleria. D’aquesta manera, els repartidors abandonen el “llimb legal” en el qual es trobaven, apunten des del sindicat.

La principal novetat ha estat la introducció en l’àmbit funcional de l’ALEH dels repartidors de menjar a domicili, “a peu o en qualsevol mena de vehicle que no precisi autorització administrativa establerta per la normativa de transport, com a prestació de servei propi de l’establiment o per encàrrec d’una altra empresa, incloses les plataformes digitals o a través de les mateixes”.A partir d’ara, els sindicalistes treballaran perquè la seva categoria professional, el seu salari i les seves funcions siguin regulades segons els convenis sectorials que els corresponguin.